dilluns, 20 de setembre del 2010

Sanitat aposta per millorar l’atenció domiciliària per a la tercera edat

Agències
Divendres 17 de setembre de 2010,
 Diari d'Andorra
La (...) ministra de Salut, Benestar i Treball (...) assegura que un dels objectius que s’ha fixat en arribar al càrrec és millorar i potenciar l’atenció domiciliària “per garantir que les persones grans puguin romandre al seu domicili el màxim de temps possible amb la millor qualitat”.

Per fer-ho, Bonet diu que s’han de coordinar bé els serveis que estan oferint els comuns amb els del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), així com fer millores en el col·lectiu de cuidadors i la resta de professionals que hi participen. 



(...) La ministra va manifestar que les seves prioritats són intentar que les persones visquin al seu domicili el màxim de temps possible amb la millor qualitat i garantir que posteriorment puguin gaudir d’uns serveis residencials adaptats i de màxima qualitat. Per fer possible el primer objectiu, Bonet ha dit que ja es disposa de l’estructura i dels recursos, però que cal organitzar-los bé i millorar el servei d’atenció domiciliària. Pel que fa als recursos residencials, l’objectiu és permetre que la persona no quedi aïllada de l’entorn familiar i fer que els centres siguin el més humans possibles. Tenint en compte l’evolució poblacional, que indica un augment de la gent gran, la ministra va dir que “tard o d’hora es necessitaran més recursos”, tot i que s’ha d’estudiar molt bé què cal i “cap a on anem” abans de fer coses “que potser no són necessàries en aquest moment”.

    1 comentari:

    1. Segons el llibre d'Esping-Andersen i Palier, l'assistència domiciliària és l'atenció òptima que se li pot assignar a la gent gran.

      ResponElimina