divendres, 8 d’octubre del 2010

El pesticida DDT a la sang de la mare podria contribuir a l'obesitat del nen

CREAL, 6 d'octubre 2010

Tot i que el pesticida DDT està prohibit des de 1977, encara avui persisteix el seu subproducte en el nostre organisme ja que té un temps de vida d'uns 20 anys.

Els nadons de mares amb pes normal, els nivells de DDE de les quals són més alts, tenen el doble de risc de patir un creixement accelerat durant els primers sis mesos així com de tenir un IMC alt als 14 mesos.

(...) Aquesta investigació publicada a la revista Environmental Health Perspectives (EHP), va analitzar les dades recollides entre 2004 i 2006 en una mostra de 518 dones residents a Sabadell que formen part del projecte INMA (Infància i Medi Ambient)




(...) Michelle Méndez, epidemiòloga del CREAL, remarca que "aquesta anàlisi suggereix per primera vegada que l'exposició fetal al DDE pot promoure un creixement ràpid a partir del període postnatal". De fet, l'estudi conclou que els 388 nadons de mares amb pes normal, els nivells de DDE de les quals són més alts, tenen el doble de risc de patir un creixement accelerat durant els primers sis mesos així com de tenir un IMC alt als 14 mesos.

Els nens que van presentar un creixement ràpid durant els primers mesos tenen 5 vegades més risc de tenir sobrepès als 14 mesos, definit com un IMC superior al percentil 85.

(...) Altres investigacions han demostrat que els nens que creixen amb rapidesa també tenen nivells més alts de greix corporal.

(...) L'equip també va investigar la relació amb altres compostos organoclorats (pesticides i residus industrials persistents), inclosos els bifenils policlorats (PCB), però no va trobar associació amb l'augment de pes d'hora.

(...) El DDE sorgeix de la metabolització del pesticida DDT. El DDE actua com a disruptor endocrí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada